• Zapraszamy do prowadzenia dyskusji i zamieszczania komentarzy.
  • Tematy zgrupowane sa w kategorie.
  • Dla nas liczy się Twoje zdanie – bądź aktywny na FORUM!
Choroby
i dolegliwości
Ciąża
i dziecko
Seks
i sprawy intymne
Uroda Zdrowy
styl życia
Off topic
Indeks witryny Choroby i dolegliwości Układ krwionośny Prosil bym o interpretacje mich wynikow

Prosil bym o interpretacje mich wynikow

Moderator: moderator



Posty: 3
WBC 5,5 K/ul 4,0-10,9
GRANULOCYTY% 50,1% 37,0-80,0
EOZYNOFILE% 0,9% 0,9-6,0
BAZOFILE% 2,7% 0,3-1,5
MONOCYTY% 8,8% 5,5-13,7
LIMFOCYTY% 37,5% 20,0-58,5
RBC 5,32M/ul 4,70-6,10
HGB 16,4 g/dl 14,0-18,0
HCT 49,5% 42,0-52,0
MCV 93,0 fl 79,0-103,0
MCH 30,8 pg 27,0-35,0
MCHC 33,1 g/dl 32,0-36,4
RDW 12,5% 11,5-14,5
PLT 197K/ul 140-440
MPV 9,5 fl 7,0-11,0
RDW-SD 39,4 fl 33,0-48,0
GRANULOCYTY 2,7 2,1-6,1
LIMFOCYTY 2,1 1,3-3,5
MONOCYTY 0,5 0,3-1,1
EOZYNOFILE 0,1 0,0-0,5
BAZOFILE 0,1 0,0-0,2

C59 odczyn biernackiego 2mm 1-13

chodzi mi najbardziej : bazofile bo mam bardzo wysoki
eozynofile ledwo miesci sie w przedziale
I w jaki sposob mozna je poprawic .....


Dziekuje pozdrawiam

Kim

Posty: 31
Po co robiłeś te badania? Taki wynik może wskazywać na alergię, poza tym bazofilia występuje m.in. przy nowotworach, chłoniaku, gruźlicy.


Posty: 3
badania robilem poniewaz siedze za granicą i przyjechalem na chwile ,to zrobilem zeby zobaczyc czy wszystko ok .
czyli co powinienem teraz zrobic ?? jakie badania zeby upewnic co dokladnie jest nie tak ??


Posty: 2624
Najlepiej idź do lekarza, możliwości może być wiele. Masz jakieś objawy alergii?


Posty: 625
A dlaczego robiłeś akurat takie badania? To nie są raczej podstawowe, najzwyklejsze badania.

Kim

Posty: 31
No właśnie, też mnie to zastanawia. Najlepiej skonsultować z lekarzem, po co robić badania jak nie pójdziesz do lekarza?


Posty: 142
Ale bez lekarza, który Ci to zinterpretuje będzie raczej ciężko.


Posty: 3
dziekuje za pomoc :)


Posty: 71
Coś się wyjaśniło? Daj znać jak się czegoś dowiesz.


Wróć do Układ krwionośny