• Zapraszamy do prowadzenia dyskusji i zamieszczania komentarzy.
  • Tematy zgrupowane sa w kategorie.
  • Dla nas liczy się Twoje zdanie – bądź aktywny na FORUM!
Choroby
i dolegliwości
Ciąża
i dziecko
Seks
i sprawy intymne
Uroda Zdrowy
styl życia
Off topic
Indeks witryny Choroby i dolegliwości Endokrynologia Proszę o interpretacje wynikow anty-TPO

Proszę o interpretacje wynikow anty-TPO

Moderator: moderator



Posty: 1
Witam.

Po wizycie 2lata temu u endokrynologa wykryto że mam lekką niedoczynność tarczycy
TSH (ICD-9: L69) ----- 5400 uIU/ml norma 0,270 - 4,200

Lekarz przypisał Letrox 50 ,brałem pół roku do kolejnej wizyty i badania krwi i wynik po konsultacji z lekarzem mieści się teraz w normie
TSH (ICD-9: L69) -----2,290 uIU/ml norma 0,270 - 4.200

Na kolejnej wizycie w bieżącym roku lekarz polecił zrobić kolejne badanie na anty-TPO (ICD-9: O09)
anty-TPO (ICD-9: O09) ------ >1000 IU/ml norma 0,00 - 5,61

Chciałem spytać bo coś to przewyższa normę ,a do wizyty mam miesiąc czasu jeszcze wiec chciałem się tu dowiedzieć co nieco o co tu chodzi .

Wróć do Endokrynologia