Gluten - co z nim nie tak?
-
- Posty: 61
- Rejestracja: 17 sie 2015, 6:55
Może powodować alergie, poza tym spowalniać metabolizm.
Generalnie glutenu nie powinny jeść osoby chore na celiakię. W innych przypadkach to totalna bzdura. Zrobiono doświadczenia, gdzie podawano ludziom zdrowym jedzenie z glutenem informując ich jednocześnie, że nie ma w nim glutenu. Większość zgłaszała, ze czuje się lepiej na tej diecie
Poza tym gluten ma też dużo wartości - cynk, żelazo, witaminy z grupy B etc.
Poczytajcie tutaj - nie ma nic o takich objawach jak zmęczenie np. To są naprawdę poważne objawy obserwowane tylko u osób faktycznie chorych na celiakię.
http://wylecz.to/pl/zdrowy-styl-zycia/diety/gluten.html

Poczytajcie tutaj - nie ma nic o takich objawach jak zmęczenie np. To są naprawdę poważne objawy obserwowane tylko u osób faktycznie chorych na celiakię.
http://wylecz.to/pl/zdrowy-styl-zycia/diety/gluten.html
-
- Posty: 1134
- Rejestracja: 14 lip 2013, 8:40
Czyli to kolejna moda po prostu...
-
- Posty: 145
- Rejestracja: 31 mar 2014, 8:56
Na pewno w pszenicy, ale też w innych zbożach.
niestety to nie moda, gluten to jest cholerstwo naszych czasów, pszenica jest tak zmodyfikowana że w tej chwili to jest trucizna, dla każdego, nie tylko dla chorych na celiakę. Choroby autoimmunologiczne, nadwaga, depresje, nerwice, alergie i wiele innych poprawia się lub całkowicie przechodzą po wyrzuceniu glutenu z jadłospisu, to jest mega trudne bo gluten jest wszędzie (mydło, pasta do zębow)