• Zapraszamy do prowadzenia dyskusji i zamieszczania komentarzy.
  • Tematy zgrupowane sa w kategorie.
  • Dla nas liczy się Twoje zdanie – bądź aktywny na FORUM!
Choroby
i dolegliwości
Ciąża
i dziecko
Seks
i sprawy intymne
Uroda Zdrowy
styl życia
Off topic
Indeks witryny Choroby i dolegliwości Układ pokarmowy zakwaszenie organizmu

zakwaszenie organizmu

Moderator: moderator


Post 18 paź 2016, 15:18

Posty: 6
Włączenie kaszy jaglanej do codziennej diety na pewno jest bardzo dobrym pomysłem, ponieważ ta kasza ma udowodnione działanie oczyszczające organizm. Warto jednak pamiętać, że długotrwałe zakwaszenie organizmu naprawdę trudno zniwelować jedynie samą dietą i organizm może potrzebować odpowiedniej suplementacji. Chodzi tutaj przede wszystkim o dostarczenie organizmowi optymalnych dawek niezbędnych mikroelementów i pierwiastków śladowych, aby wzmocnić się w walce z zakwaszeniem. Na pewno warto włączyć do diety na jakiś czas Proszek zasadowy Langsteiner, który jeszcze dodatkowo jest wzbogacony witaminami C i E, które przecież charakteryzują się działaniem antyoksydacyjnym. Dieta + proszek zasadowy z czasem dadzą efekt. Organizm oczyszczony z toksyn nie jest tak podatny na rozwój infekcji i chorób.

Post 21 paź 2016, 10:46

Posty: 6
Kasza jaglana jest bardzo dobra na zakwaszanie organizmu, naprawdę polecam jeść jej jak najwięcej, na pewno nam nie zaszkodzi ;) A z innych produktów to polecam cytrusy oraz ananasy i mango. Dobrze jest też pić sobie codziennie wodę z cytryną

Post 27 gru 2016, 14:12

Posty: 5
Zakwaszony organizm, gazy, wieczne zmęczenie. A nie prościej zrobić badania genetyczne reklamowane przez chyba Rozenek na TVN. Robia wymaz np. z wnętrza ust, potem 7 dni czekamy i mamy kopalnie wiedzy o sobie. Podobno wiadomo co jesć, jak przysfajamy witaminy, co nam szkodzi, jakie wskazania genetyczne mamy, i tak w nieskończonośc. W w-wie to się nazywa iGenesis, ale w innych miastach pewnie będzie miało i nne nazwy. Poszperajcie po internecie , to nic nie kosztuje. Można w ten sposób pozbyc się problemów dręczących przez lata. A.Szulim też to zrobiła, ale nie wiem czy iGenesis. Wyszło jej , że nie może jeść miesa, a miała problemy z dieta (w 20014 był o tym artykul, ale nie podam stronki, poszukacie to znajdziecie:))). Życzę dużo zdrowia i wytrwałości.

Post 20 sty 2017, 13:43

Posty: 11
najważniejsze by zakwaszać żolądek, organizm i tak mamy mocno zakwaszony

Poprzednia

Wróć do Układ pokarmowy